Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

У последњем, 13. колу јесењег дела шампионата у Првој мушкој регионалној лиги Исток, кошаркаши Југа изгубили су у Врању од просечне екипе Ртња из Бољевца, резултатом 84:71. Иако им је ова победа требала за даљи пласман на пролеће, јер ће Ртањ бити Југу кандидат за опстанак, уследио је пораз који директно фаворизује Бољевчане у односу на врањски тим. А све је почело добро по врањски клуб, јер је прво полувреме одиграно солидно и завршено је са предношћу од 5 кошева, 42:37.

У овом периоду игре гости су промашивали, а врањски кошаркаши, иако нису бриљирали, имали су константну предност. Домаћи тренер, као и много пута до сада, играо је у ротацији са само 8 играча, што се на крају утакмице испоставило као погрешно, јер је овакав ритам одговарао искусној екипи Ртња. Преломни тренутак утакмице десио се 5 минута пред крај меча, када је Ртањ водио, резултатом 68:63. Неспортско реаговање службеног представника Југа на судијску одлуку, довело је до досуђивања техничке па онда и искључујуће грешке и удаљавање са клупе представника Југа. Најбољи актер гостујућег тима, Тртић, мирно је реализовао 4 слободна бацања и Ртањ је стекао недостижну предност за победу у овом мечу.

Солидно прво полувреме и катастрофално друго, које су врањски кошаркаши изгубили са 18 поена разлике обележили су овај сусрет. Југ је полусезону завршио на 10. месту са 18 освојених бодова из 5 победа и 8 пораза, што је лош пласман у односу на квалитет играча који има. Други део прванства почиње 1. фебруара 2014. године, када у Врању гостује један од кандидата за врх табеле, кошаркашки клуб Ниш.

Тест

Saturday the 20th. Спортски савез града Врања 2013.