Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Кошаркашице „Николић Академије“ из Врања пружиле су још једну сјајну партију у 4. колу Летње кошаркашке лиге, против неприкосновене лесковачке Актавис Академије. Екипа из Лесковца, која је стални члан Јадранске женске АБА лиге, до бодова је у Врању дошла тешком муком и то у последњим секундама меча, иако је пре утакмице важила за апсолутног фаворита.

Управо због улоге апсолутног фаворита, тренер врањске „Николић Академије“ на овом мечу је одмарао капитена, Арсићеву, и две играчице, Трајковићеву и Николићеву, јер их је чувао за мечеве у Прокупљу и Врању у наредним колима. Иако је „Николић Академија“ играла, поред ове три играчице, и без најбољег актера у прошлом мечу, Смиљковићеве, остале кошаркашице пружиле су бриљантну игру и само им среће није била наклоњена да освоје бодове против великог фаворита. Прву четвртину „Николић Академија“ решила је у своју корист са 17:14. На полувремену је било 33:28 за врањске кошаркашице. Само су Врањанке изгубиле трећи период са 25:10, што је било пресудно за коначан исход меча. И у четвром периоду Врањанке су победиле са 24:18. На крају је било 71:67 за Актавис само захваљујући феноменалној репрезентативки Србије Милици Стојиљковић, која је убацила 25 поена и у одлучујућим моментима без грешке изводила слободна бацања. Одлично је у редовима „ Актависа“ играла и Илић, која је убацила 22 коша. У домаћем тиму све конце у својим рукама дршала је плеј Анђела Стошић, која је била и најефикасна са 21 постигнуим поеном. Богдана Мишић је дала 12, а Доротеа Стошић 10 кошева. За „Николић Акедемију“ прву званичну утакмицу одиграла је и Анђела Томић, која студира у Нишу и која је убацила 4 поена на овом мечу. Судијски пар, Даниловић из Лесковца и Станковић из Бујановца није имао уједначен критеријум приликом досуђивања личних грешака, па је Врањанкама досудио 36, а Лесковчанкама 26 личних грешака, што је велика разлика која се и те како одражава на коначан исход меча. У наредном, 5. колу „Николић Академија“ утакмицу игра у Прокупљу са Топичанином.

Тест

Saturday the 20th. Спортски савез града Врања 2013.