Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Кошаркаши Југа претрпели су пораз на свом паркету у утакмици 6. кола од првопласираног тима на табели Прве регионалне лиге Исток, екипе Ниша, резултатом 91:58. Велика разлика од 33 поена у корист нишке екипе, није одраз валике разлике у квалитету ова два клуба, него сплет несрећних околности у које је Југ упао.

Боље припремљени кошаркаши Ниша, неиграње двојице стартера Стошића и Поповића је утицало да разлика у кошевима буде висока у корист Нишлија. Домаћи играчи парирали су играчима Ниша само у првој четвртини која је завршена резултатом 23:17 за Ниш. Јаком одбраном и пресингом по целом терену кошаркаши Ниша су освајали лопту и брзим контрама и шутевима са дистанце брзо подизали разлику у своју корист. На полувремену је било 48:29 за Ниш, трећа четвртина је завршена са 19:11, а четврта 24:18. На крају и заслужена победа екипе која у лиги има максималан учинак.

Тренер Југа, Маринковић пружио је шансу свим играчима са клупе. Гости су најачу одбрану играли на капитену Југа Стевановића, кога су уштоповали, што је утицало да Југ постигне мањи број поена од свог просека. Интересантно је и то да у тиму Ниша играју и два бивша играча Југа, Трајковић и Петровић, које је врањска публика аплаузом поздравила. Поново је трибина у Хали спортова у Врању била доста попуњена што показује да су врањски љубитељи спорта жељни лепих спортских догађаја. Југ у наредном колу гостује Ртњу у Бољевцу.

Тест

Friday the 19th. Спортски савез града Врања 2013.