Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

                Спортски савез града Врања, одржао је своју редовну годишњу Скупштину у уторак 28. децембра, како прописује Закон о спорту и Статут савеза. Редовне Скупштине се одржавају једном годишње како би се сумирали резултати рада Савеза у току календарске године а све у складу са Законом о спорту и Статутом Спортског савеза Србије, чији је врањски Спортски савез једини пуноправни члан . „ Тешка година за Спортски савез града Врања и за раднике савеза. И у овим ненормалним околностима, без подржке града и без једног динара средстава за програмске активности, успели смо да испунимо циљ који је предвиђен Законом о спорту и које прописује Спортски савез Србије. Реализовали смо „Полицијске игре“, као државни пројекат и обављали послове за све клубове и спортска удружења у Врању, како прописује наш Статут. Подршка делегата клубова на овој Скупштини показује да смо поступили по Закону“, рекао је Братислав Антић, председник Спортског савеза града Врања обраћајући се делегатима Скупштине. Од 63 делегата Савеза, на редовној Скупштини Савеза присуствовала су 54 делегата са правом одлучивања. Поред делегата Скупштине било је присутно и спортиста, спортских радника, љубитеља спорта и свих оних којима спорт у Врању нешто значи.“ И у 2022. години, наставићемо да обављамо своје, Законом прописане задатке, као и до сада. Да смо на правом путу показује и податак да смо пре недељу дана на Управном одбору Спортског савеза града Врања у наше редове примили још 7 спортских удружења и колектива, па сада „наша спортска породица“ броји 70 чланова и спадамо у локалне самоуправе са великим бројем клубова. Све акције и задатке које Спортски савез Србије и у 2022. години постави пред нас ми ћемо реализовати и спровести. Такође, и у наредној години, спровешћемо све задатко који су нам прописани Законом о спорту и Статутом Спортског савеза Србије и Статутом нашег савеза“.Овако је делегатима Скупштине, генерални секретар Спортског савеза, Игор Младеновић изнео План рада за 2022. годину. Делегати Скупштине су све тачке Дневног реда једногласно усвојили, осим са једним уздржаним гласом код треће тачке Дневног реда, Извештај о раду за претходну годину, због процедуралних разлога.

Са ове Скупштине Спортског савеза града Врања, која је била једна од највеличанственијих и најмасовнијих у ближој историји, послата је порука да ће Спортски савез града Врања и даље бити уз своје спортисте, спортске клубове и све оно што је везано за спорт у граду и у наредном периоду.

Тест

Saturday the 20th. Спортски савез града Врања 2013.