Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Годинама најављују улазак у шампионат са амбицијама да се боре за врх табеле а исто тако годинама уназад врањске рукометашице стрепе до последњег кола око опстанка у лиги. И на почетку овогодишње сезоне, у којој је Рукометни савез Србије поново лиги дао назив Прва лига Исток, иако играју сви клубови из прошлогодишње Друге лиге, женски рукометни клуб Врање имао је поново амбиције за врх табеле.

Поготово, што су неки клубови избачени из лиге па се Прва лига Исток свела на само 8 клубова. Остале Прве женске лиге, Север и Центар, имају по 12, а Запад 11 клубова. И у тако окрњеном саставу врањске рукометашице нису могле даље од предпоследњег места на табели на половини сезоне. Освојена само 2 бода и то против последње пласираног Ђердапа из Кладова који и није за овај ранг такмичења, је никакав учинак женског рукометног клуба Врање. Једна победа и 6 пораза је биланс на полусезони који нимало не радује пред пролећне битке. Постигнута само 135 а примљених 190 голова говоре и о неефикасности врањског тима и о врло слабој одбрани. Ако се тренд оваквих резултата врањских рукометашица настави и у другом делу сезоне, од испадања их може спасити само ако због мањег броја клубова нема испадања из ове групе Прве лиге.

Табела јесењег дела сезоне: 1. Пирот 14, 2. Бор РТБ 10, 3. Наиса 2 9, 4. Црвени крст 8, 5. Књажевац 7, 6. Топличанин 6, 7. ВРАЊЕ 2, 8. Ђердап 0.

Тест

Sunday the 28th. Спортски савез града Врања 2013.