Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Кошаркаши Југа изгубили су у Алексинцу од Јастрабца резултатом 102:84 у мечу који је имао два различита и врло чудна полувремена. Прво је у потпуности припало кошаркашима Југа, да би у другом делу меча после несхватљивог пада концентрације врањских кошаркаша, домаћа екипа била доминантна.

Прва четвртина протекла је у доброј реализацији напада оба тима па и не чуди велики број постигнутих поена – 56, по 28 на обе стране. У овом периоду меча разиграо се у тиму Југа Антић који је донео предност на полувремену за свој тим 51:42. Почетак треће четвртине одредио је даљи ток меча. Лоша и ноншалантна игра врањских кошаркаша у одбрани довела је до тога да се Јастребац потпуно врати у меч и да на крају треће четвртине резултат буде нерешен 73:73. Имао је Југ своју шансу за победу све до три минута пре краја утакмице, када су домаћини водили само са три поена разлике, али неколико нерезонских шутева и изгубљених лопти довело је до тога да разлика у корист Јастребца буде двоцифрена. У задња два минута тренер Југа Маринковић пружио је шансу свим кошаркашима са клупе, па је због тога разлика нарасла на великих 18 поена у корист Јастребца. Стевановић је постигао 27, Антић 18 а Стошић14 кошева у редовима Југа, док су Крстић са 26 и Голубовић са 23 поена били најефикаснији у редовима Јастребца. Југ у 12. колу дочекују у Врању Младост Весну из Беле Паланке. И даље остаје примарни циљ врањским кошаркашима опстанак у Првој регионалној лиги.

Тест

Saturday the 27th. Спортски савез града Врања 2013.