Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Надлежности територијалног Спортског савеза утврђене су чланом 102. став 1. Закона о спорту и чланом 138. став 5. Закона о спорту. У складу са чланом 138. став 5. Закона о спорту, програми из члана 137. став 1. тачке: 1,2,3,5,6,8,10,12,13,14 и 16. Закона о спорту, предлажу се као годишњи програми , без расписаног конкурса, у динамици утврђеној чланом 117. Став 1. Закона о спорту. Предлоге тих програма подноси надлежни територијални Спортски савез јединице локалне самоуправе , и то као свој годишњи програм, тако и годишње програме свих организација у области спорта са територије јединице локалне самоуправе.

Сходно напред наведеном потребно је да припремите своје годишње програме за 2023. годину и да их доставите Спортском савезу града Врања, ради обезбеђивања законитости комплетног поступка одобрења годишњих програма, најкасније у року од 15 дана, односно до 14. маја 2022. године.

 

                                                                                                       Спортски савез града Врања

                                                                                                                      Председник

                                                                                                                   Зоран Стојановић

 

                     Шаховски тренер и функционер, Зоран Стојановић „Шваба“, нови је председник Спортског савеза града Врања. Тако су одлучили, једногласно, сви присутни делегати на ванредној изборној Скупштини Спортског савеза града Врања.

У Врању је после кратке и тешке болести, у суботу, преминуо некадашњи голман „Динама“ и познати спортски радник, Драган Голубовић „Голуб“. Бранио је за врањски фудбалски клуб, а свој радни век је провео у „Суимпу“, где је водио спортску секцију и био редован учесник Радничко спортских игара. Био је члан Фудбалског савеза Врања а и један од спонзора Фудбалског клуба „Соко“.

              Спортски савез Града Врања, на основу члана 31, Статута, заказао је за 30. март 2022. године у сали Омладинског културног центра у Врању, са почетком у 12,оо часова изборну Скупштину.

На дневном реду ће се наћи пет тачака: 1. Избор радних тела Скупштине, 2. Усвајање извода из Записника са редовне седнице Скупштине одржане 28.децембра 2021. године, 3.Извештај о раду Спортског савеза Града Врања, 4. Избор Председника Споретског савеза Града Врања и 5. Разно.

Предлог за кандидате за Председника ССГВ може се доставити у писаном облику у Спортском савезу Града Врања или поднети на самој седници Скупштине.

                Спортски савез града Врања, одржао је своју редовну годишњу Скупштину у уторак 28. децембра, како прописује Закон о спорту и Статут савеза. Редовне Скупштине се одржавају једном годишње како би се сумирали резултати рада Савеза у току календарске године а све у складу са Законом о спорту и Статутом Спортског савеза Србије, чији је врањски Спортски савез једини пуноправни члан

Тест

Monday the 16th. Спортски савез града Врања 2013.