Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

На стадиону Јумка у Врању, по доласку са припрема на Власини, одржана је конференција за новинаре Фудбалског клуба Динамо. Председник Динама и шеф стручног штаба, Драган Антић, представио је нове сараднике који ће му помагати у управљању клубом. Милош Вуколић из Београда биће директор клуба, док ће послове генералног секретара Динама обављати, такође Београђанин, Јован Димитријевић. Спортски директор клуба биће Марко Антић.

 

„Клуб се тренутно налази у веома тешкој ситуацији због опструкције старе Управе, јер још увек нисмо депоновали потписе и није потписан Записник са Скупштине од стране бивше управе клуба. Надам се да ћемо овај проблем решити у што краћем року, како би клуб нормално почео да функционише. Људи са којима ћу да радим су ми од великог поверења и надам се да ће тренутна ситуација бити врло брзо превазиђена. Што се тиче играчког погона, задовољан сам до сада урађеним. Тренутно имамо десетак домаћих играча и 12 - 13 играча са стране који су на проби. Потребно нам је још 3 до 4 појачања, како би могли да будемо комплетни. Зуцовић, као тренутно једини штопер се повередио, па нам  недостају два штопера, један шпиц и голман“, рекао је новинарима Драган Антић.

Динамо је у припремном периоду одиграо 5 утакмица, изгубили су од ЧСК Пиваре са 3:0 и од Радничког у Пироту са 1:0. Нерешено је било у дуелима са нишким Радничким 1:1 и са Радником из Сурдулице 2:2, док су на почетку припрема победили Небеске анђеле, резултатом 3:1. До почетка шампионата у Првој лиги Србије, 13. августа, у плану је одигравање контролних мечева са Радничким из Пирота, Врањском Бањом, а преговара се и са неколико клубова из суседне Македоније. Можда ће Динамо и на пут у Стару Пазову у тренажни центар ФСС где би одиграо неколико пријатељских утакмица.

Нови генерални секретар Динама, Јован Димитријевић из Београда, радио је у многим клубовима на овим пословима, у Приштини, Напредку, Железнику, Бежанији.... , сматра да ће Динамо врло брзо изаћи из тренутних проблема. „Мој део посла биће, осим саветодавне улоге и преглед документације коју је оставило бивше руководство а велики део посла очекује ме и око ангажовања у омладинској школи Динама“, нагласио је Димитријевић.

Председник Антић је напоменуо да за директора млађих категорија у Динаму хоће искусног стручњака са стране. До понедељка ће водити разговоре са Сашом Николићем из Београда, а ако тај ангажман не успе у координацији са Миланом Ђуричићем из ФСС одлучиће се за неко друго решење. Јоца Ристић ће и даље координирати рад млађих селекција а тренери млађих категорија у Динаму биће Давор Тасић, Горан Младеновић, Дејан Костић и Игор Стојковић.

Директор Динама, Милош Вуколић се захвалио на поверењу и рекао је да ће све учинити да Динамо постане добар и стабилан клуб.

Тест

Friday the 17th. Спортски савез града Врања 2013.